FAQ

Här hittar du de vanligaste frågorna

MUAYTHAI

1

What is the best age to start training Muaythai?

You can start at any age.

2

I am 16 yoa. Do I need my parents permission to start training?

If you're 15 years old or younger, we want you to bring at least one of your parents to us, so that they know what the training is about and where you hang out and what you do. If you're under 18, we want you to tell your parents that you are training with us.

3

I have a son that is 6 and a daughter that is 8. When can they start with muaythai?

We have a kid's group where you have the possibility to train twice a week if you want. You sign up per semester. The appropriate age should be between 8-12, but we do have some younger kids that's in that group. It depends a lot on interest and maturity.

4

What equipment do you need at the first session?

You need clothes that you like exercising in, like t-shirt, long pants or shorts. If you choose long pants, make sure they don't have any plastic straps in the end of the legs - that will hurt when u kick. You don't need any shoes - we train barefoot. You'll need a towel if you plan to shower here. We also have towels for rent. It's best to get a pair of bag gloves of your own. We have a few pairs to borrow, but they don't smell that good.

5

I have been training muaythai for two years, of which 6 months in Paris, 1 year in London and the last 6 months in Gothenburg. How do I know which level that is appropriate for me?

If you never have don muaythai before you should start in our beginners group (step 1). If you've trained for a year and know the basic techniques and keen on starting sparring but need better physique, then you choose the step1 and step 2 and complete with the beginners sparring on saturdays.

6

Om jag skulle behöva köpa utrustning som handskar och benskydd - var hittar jag rätt utrustning och vad rekommenderar ni?

Det finns flera webshops med stort utbud tex jabb.se och Budo-Fitness.se. Nackdelen är att det är svårt att prova så att grejerna sitter bra och är i rätt storlek. Vet du vad du vill ha så brukar det vara mycket prisvärt. Vi har en shop på gymmet med relativt stort utbud. Vi saluför endast de bästa märkena vad gäller sparringutrustning som vi vet håller måttet tex King, Top King, Fairtex och Twins. Resten av de nu existerande märkena kan vi inte rekommendera för thaiboxning hos oss.

7

Jag är lite nyfiken på att börja sparra, men tycker samtidigt att det känns lite obehagligt att börja slå på en annan person och att bli slagen och sparkad på själv. Hur ska jag tänka?

Här på Slagskeppet försöker vi vara tydliga med och poängtera vikten av att prata med den person vi sparrar med. Det är viktigt att tala om om man tycker det blir för hårt och även själv vara lyhörd och lyssna till den andra personens önskemål. Om din sparringpartner trots påpekanden fortsätter att enligt din mening köra på för hårt så påtala det för instruktören så kan han eller hon hjälpa dig och din partner att förklara alternativt hitta en ny sparringpartner som passar dig bättre. Nyckeln är dock kommunikation!

Membership

8

Hur gör jag för att bli medlem?

Om du har fyllt 18 år och vill betala via autogiro så tar du med dig ditt kontonummer inkl clearingnummer till oss i receptionen. Observera att det måste vara du som har teckningsrätt till kontot för att AG-kopplingen ska fungera. Är du under 18 och vill teckna autogiro måste en av dina föräldrar följa med och teckna AG-medgivande.

9

Medlemskapet om 400 kr som betalas 1 gng per år - vad ingår i det?

I denna avgift ingår en försäkring hos Folksam samt medlemskap i Svenska Muaythaiförbundet. Den finansierar tävlingar för vår medlemmar på alla nivåer, utbildningar för instruktörer, domare och övriga funktionärer. De möjliggör att klubben kan arrangera medlemskvällar och andra evenemang.

10

Vad innebär tillsvidareabonnemang?

Det är ett extra flexibelt abonnemang för dit som inte vill binda upp dig på ett år. Du kan säga upp det när du vill genom att mejla till info@slagskeppet.com. Om du säger upp det senast den 15:e en månad, så drar vi ingen avgift för nästkommande månad. Missar du att säga upp innan den 15:e dras det dock för en månad till. Detta abonnemang kan du också frysa genom att skicka ett mejl till info@slagskeppet.com. Du måste då ange FRÅN vilket datum du vill frysa och TILL vilket datum du vill frysa kortet. Du måste dock frysa kortet minst en månad i taget och max ett år i taget.

11

Jag har inte fyllt 18 ännu, men vill teckna autogiro. Hur gör jag?

Du måste ta med dig en förälder som kan teckna ett abonnemang åt dig. Eftersom du är under 18 så får du enligt lag inte ingå avtal.

12

Jag är nyfiken på att prova thaiboxning - jag har aldrig testat förut - är det bara att droppa in på ett pass och vad kostar det?

Det går alltid bra att betala för engångs- och provträningar hos oss i mån av plats. Observera att det vid varje höst- och vårsäsongsstart kan vara mycket folk och det inte är säkert att det finns plats. Första gruppträningspasset hos oss är alltid gratis så det är bara att droppa in en dag och tid på ett pass som lämpar sig för din kunskapsnivå. Undrar du över de olika novåerna och vad som är lämpligt för dig? Slå en signal till oss på 08-6604001.

Tävla

13

Jag är intresserad av att börja tävla. Vad krävs för att tävla? Hur gör jag för att tävla för Slagskeppet?

Stäm av med huvudtränaren Peter Lööf att du är redo och mogen för att gå din första match. Du ska löpträna 3 pass i veckan (min 5km per pass) och träna thai 4 pass i veckan. Du ska ha ett kampsportskort som du beställer själv via Budo- Kampsportsförbundets hemsida. Är du under 18 krävs målsmans godkännande. Du ber om ett tävlingskort i receptionen och anmäler dig genom att sätta upp ditt tävlingskort på lämplig tävling annonserad i klubblokalen.

14

Hur kvalificerar jag mig för att få tillhöra Fightinggruppen?

Träningsnivån som krävs är löpning min 3 ggr per vecka, 4 thaipass, god kosthållning. Du ska klara att sparka ”10:an” tre gånger i rad (10-10-1-1-9-9-1-1-8-8-1...osv ner till noll) Matchmässigt så ska du ha gått din första c-match

15

Jag är fighter i en annan klubb än Slagskeppet och vill gå matcher men min klubb ger ingen sån information till oss fighters. Jag ser att ni regelbundet arrangerar matcher. Kan jag anmäla mig för att gå match på ett av era arrangemang?

Anmälan för att gå match hos oss måste ske genom de svenska klubbarnas officiella kanaler och genom ansvariga ledare. Vi kan tyvärr inte ta emot anmälningar från enskilda boxare. De kan dock skicka in anmälningar till våra matcharrangemang genom att mejla till info@slagskeppet.com.

Övrigt

16

Jag skulle gärna vilja bli instruktör. Hur gör jag?

Vi ser gärna att våra thaiboxningsinstruktörer har matchat själva. Det behöver dock inte vara framgångsrikt. Vår erfarenhet är att många av de absolut bästa tränarna kanske aldrig varit bäst i ringen - men de brinner för sporten och har glädjen och lusten av att dela med sig av sina kunskaper till andra. För att vara aktuell som tränare krävs att du tränat i avancerad-, tävlings-, eller elitgruppen under en längre tid. Meddela gärna ditt intresse till huvudtränaren Peter Lööf.

17

Jag är intresserad av att bli domare - hur blir man det?

Skicka en intresseanmälan till teemu@slagskeppet.com med en kort presentation av dig själv med motivering och kontaktuppgifter så kontaktar han dig när det finns möjlighet att gå domarutbildning.